Laden Evenementen

« All Evenementen

Walking Wine & Dine in the Sky

zo 27 mei | 15:00 - 18:30

The Penthouse en QVSelect nodigen u hierbij uit voor een exclusieve en unieke wijnproeverij op zondag 27 mei 2018.

Twee beroemde wijnproducenten uit Zuid-Afrika, Rijk’s Private Cellar en Bouchard Finlayson zijn persoonlijk aanwezig om hun wijnen aan u toe te lichten. Tiger Dorrington, zoon van eigenaar en assistent wijnmaker bij Rijk’s Private Cellar en Lia Poveda, Global Ambassador en assistent wijnmaker van Bouchard Finlayson. Beide zullen een ook masterclass geven waarbij u kunt aanschuiven.

Beide behoren tot de top van Zuid-Afrika. Dit blijkt o.a. dat bij De Zuid-Afrikaanse Wine Index (Sawi), dat onafhankelijk de kwaliteit van wijnen bepaald d.m.v. een uniek ‘Algorithm of Excellence’ waarbij de prestaties van individuele wijnen te meten, over meerdere jaargangen, en vergelijkt en groepeert de resultaten van meer dan 100 multinationale wedstrijden, recensies en lijsten en eventuele aanvullende onderscheidingen gegeven aan een wijn, vertaald worden in een waarde van 1 tot 100.
In deze index hebben de wijnen van beide producenten meerdere scores van 100 punten voor hun wijnen en zijn ze alle twee de hoogst scorende rode wijnproducenten van Zuid-Afrika.

Bouchard Finlayson is gespecialiseerd in Chardonnay en Pinot Noir uit de Hemel-en-Aarde vallei. Wijnmaker Peter Finlayson is uitgeroepen tot beste wijnmaker van Zuid-Afrika in 2010 en 2011. Rijk’s Private Cellar uit Tulbagh maakt voornamelijk alleen Chenin Blanc en Pinotage en wijnmaker Pierre wahl wordt dan ook wel de koning van deze twee typische Zuid-Afrikaanse druiven genoemd. Piere, de beste wijnmaker in 2016, heeft ook gezorgd dat zijn Chenin Blanc de enige is die de status ‘Super Chenin’ mag dragen na het drie keer winnen van de titel ‘Beste Chenin Blanc van Zuid-Afrika’. Tevens ontvangen beide producenten elke jaar 5 sterren in de Zuid-Afrikaanse wijngids Platter.

QVSelect is onderdeel van een wijnimporteur die al meer dan 50 jaar gastronomische wijnen levert aan de horeca, waaronder de meeste Michelinsterren restaurants. Een selectie ruim 30 wijnen van de beste producenten uit hun portfolio die nationaal en internationaal zeer hoog gewaardeerd worden, samengesteld door een team bestaande uit tien Vinologen en een Magister Vini, zal te proeven zijn. Tevens kunt u ook deze wijnen bestellen waarbij u 10% korting ontvangt.

The Penthouse zal tijdens de proeverij 5 heerlijke gerechtjes serveren.

Tickets

15:00 Walking Wine & Dine in the Sky
€49,50
for 1 guest

Gratis Nieuwsbrief

Schrijf nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maximaal 6x per jaar aanbiedingen, uitnodigingen en het laatste nieuws. Uitschrijven kan altijd, met maar 1 klik.